13/11/11

Συνεχίζονται οι πανηγυρισμοί στην Ιταλία

Λίγες μόλις ώρες μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο κάλεσε σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς για να διερευνήσει εάν ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Μάριο Μόντι, συγκεντρώνει ικανή υποστήριξη ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση ευρείας συνεργασίαςΤην...
ίδια ώρα, οι πανηγυρισμοί των Ιταλών για τη λήξη της 17χρονης πολιτικής κυριαρχίας του «Καβαλιέρε», συνεχίζονται σε όλη την Ιταλία.
Ο Ναπολιτάνο πραγματοποιεί από το πρωί συνεχείς συναντήσεις για να διαπιστώσει αν ο οικονομολόγος Μόντι ή κάποιος άλλος πιθανός υποψήφιος θα λάβει την εμπιστοσύνη του ιταλικού κοινοβουλίου για να τεθεί επικεφαλής μιας κυβέρνησης που θα έχει ως στόχο να διασώσει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.
Ο ισχυρότερος των πιθανών εντολοδόχων πρωθυπουργών, Μάριο Μόντι, όταν βγήκε σήμερα το πρωί με τη σύζυγό του για να την εκκλησία, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την προοπτική να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας. «Δεν είναι πολύ ωραία μέρα σήμερα;» ήταν το μόνο σχόλιό του.
Tα άλλα ονόματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι είναι αυτό του Αντζελίνο Αλφάνο, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μπερλουσκόνι, και του Λαμπέρτο Ντίνι, πρώην αξιωματούχου της Τράπεζας της Ιταλίας, ο οποίος είχε αναλάβει ανάλογο ρόλο ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών στη δεκαετία του 1990.
Ο Ναπολιτάνο, μόλις ολοκληρώσει των κύκλο των διαβουλεύσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων, θα ανακοινώσει το όνομα του Μόντι ως το πρόσωπο που θα κληθεί να βγάλει την Ιταλία από την κρίση.
Πάντως, τα όποια πιθανά κωλύματα παρουσιαστούν φαίνεται να μην απασχολούν τους Ιταλούς πολίτες, οι οποίοι παραμένουν ενθουσιασμένοι με την παραίτηση του οικοδεσπότη των μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι.
Ακόμα και οι άνθρωποι στη γενέτειρά του, το Άρκορε, φαίνεται να τον έχουν αποκηρύξει ως τον άνθρωπο που ντρόπιασε την πόλη τους.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου