12/12/11

Η Γαλλία "ευλογεί" και το ΔΝΤ αλλάζει στρατηγική...

Η αλλαγή στάσης και στρατηγικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που είχε αρχίσει να φαίνεται με τις σαρωτικές αλλαγές στον ευρωπαϊκό του τομέα, πιστοποιείται τώρα από τον επικεφαλής οικονομολόγο, Ολιβιέ Μπλανσάρ...
Σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Τελ Αβίβ υπογράμμισε ότι "η συμφωνία που επετεύχθη είναι μέρος της λύσης, αλλά όχι η λύση"…
Η τοποθέτηση αυτή ανοίγει νέο κύκλο πιέσεων προς τους Ευρωπαίους ηγέτες
για την επίτευξη ολοκληρωμένης λύσης, η οποία θα απαντά στα προβλήματα και δεν θα σπρώχνει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.
Υπό την καθοδήγηση του Μπλανσάρ, τα νέα στελέχη που ανέλαβαν τη διαμόρφωση του σχεδίου δράσης του ΔΝΤ για την Ευρώπη αναμένεται να συγκρουστούν παρασκηνιακά με Ευρωπαίους ηγέτες και δεξαμενές σκέψης.
Παράλληλα, όλα δείχνουν  ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιώντας στελέχη που δεν ανήκουν στον πυρήνα της Ευρωζώνης, επιχειρεί να δημιουργήσει μέτωπο και να κερδίσει τη στήριξη τραπεζών, υποσκάπτοντας τα σχέδια Μέρκελ.
Επίσης, φαίνεται ότι παρασκηνιακά συμφωνεί και ο Νικολά Σαρκοζί, καθώς η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ,  είναι προσωπική του επιλογή.

Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου