24/11/11

"Η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει τα σώβρακα"

Τα είπε ντόμπρα και σταράτα ο Γερμανός καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας, Albrecht Ritschl, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τις πολεμικές αποζημιώσεις, σε...
συνέντευξή του στο περιοδικό «Spiegel». Ο κ. Albrecht Ritschl, χαρακτήρισε τη Γερμανία ως τον μεγαλύτερο αμαρτωλό του 20ου αιώνα, ενώ τόνισε ότι "η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει ακόμα και τα σώβρακα" εάν διεκδικούσε η χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις.
Μάλιστα, σημείωσε ότι εάν έκανε κάτι τέτοιο, τότε η Γερμανία θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς το οικονομικό της θαύμα οφείλεται στη μη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.
"Η Γερμανία έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές κατά την διάρκεια του προηγούμενου αιώνα", σημειώνει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος. Οσον αφορά στην Ελλάδα, ο καθηγητής είπε ότι "είναι φυσικό η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λέει, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων".
Τόνισε δε ότι "οι Ελληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα στα γερμανικά Μ.Μ.Ε. πολύ καλά. Εάν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας "πάρουν ακόμη και τα σώβρακα". Και υπογράμμισε ότι "θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου