25/11/11

"Η έκτη δόση χάθηκε! Δεν θα δοθεί ποτέ!"

Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Υστερα από μήνες εκβιασμών, πιέσεων και διαγγελμάτων σε σχέση με την περίφημη 6η δόση  του Μνημονίου 1, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η 6η δόση έχει χαθεί τελεσίδικα. Δεν θα δοθεί ποτέ! Και αυτό, αφού έχουμε...
αλλάξει κυβέρνηση, έχει γίνει πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, παίρνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από 255 βουλευτές στο Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υπογράψει διάφορες δεσμεύσεις, έχει περάσει το εφιαλτικό πολυνομοσχέδιο που οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες νοικοκυριά και περικόπτει δραματικά τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, με τα χαράτσια Βενιζέλου στα ακίνητα να καταφθάνουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Ολα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν, σχετικά με τις τελευταίες δόσεις του Μνημονίου 1, είναι μία μπλόφα. Τόσο από πλευράς ευρωπαίων προς τους Ελληνες, όσο και από πλευράς κυβερνήσεων , αρχικά Παπανδρέου και ύστερα Παπαδήμου, πάντα με τον κ. Βενιζέλο στο υπουργείο Οικονομικών προς τους πολίτες.
Προσέξτε τι έχει συμβεί. Στη Σύνοδο Κορυφής του προηγούμενου Ιουλίου αποφασίσθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η εκταμίευση της 6ης δόσης του Μνημονίου του 2010, όπως προβλεπόταν από το χρονοδιάγραμμα.  Ως όρος για την απόφαση αυτή είχε τεθεί από τις Βρυξέλλες και κυρίαρχα από το Βερολίνο και το Παρίσι,  να ψηφισθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο το επαίσχυντο Μεσοπρόθεσμο, με τις δέσμες δημοσιονομικής ασφυξίας, που προέβλεπε. Πράγματι και με εκβιασμούς περί παύσης πληρωμών , μη καταβολή μισθών και συντάξεων, αν δεν παίρναμε την 6η δόση, το μεσοπρόθεσμο είχε ψηφισθεί.
Μετά από τη Σύνοδο Κορυφής, είναι ή ίδια που είχε αποφασισθεί και το πρώτο PSI στα ομόλογα , της τάξης του 21%, που αποδέχνταν και οι τράπεζες, άρχισαν συνεχώς από πλευράς Βερολίνου και Παρισιού να προβάλλονται διάφορες απαιτήσεις, απολύτως αυθαίρετα, για να εκταμιευθεί η 6η δόση. Με τη διαδικασία αυτή φθάσαμε στα τέλη Νοεμβρίου και η 6η δόσημλέγεται ότι ενδεχομένως θα δοθεί περί τις 14 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται περί απάτης! Της Ευρώπης προς την Ελλάδα και της κυβέρνησης προς τους Ελληνες.
Η 6η δόση προβλεπόταν ύψους 8 δις ευρώ και θα έπρεπε να είχε εκταμιευθεί μέσα στον Αύγουστο ή το πολύ, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η 6η δόση δεν συνέπιπτε με λήξεις παλαιότερων ομολόγων  και για τον λόγο αυτό θα αξιοποιείτο, όπως προβλεπόταν από την αρχή, προς όφελος και στήριξη της εσωτερικής οικονομίας της Ελλάδος. Και για πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και χρεών του Δημοσίου προς προμηθευτές και ιδιώτες του εσωτερικού.
Μαζί με δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, θα μπορούσε με τον τρόπο αυτό  η Ελλάδα να είχε δανεισθεί περίπου 10 δις , μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να δώσει ανάσες στην εσωτερική της οικονομία και την λειτουργία του κράτους, που δοκιμάζονται από την ύφεση.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στα τέλη Νοεμβρίου, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, θα έπρεπε να εκταμιεύεται η 7η δόση του Μνημονίου 1. Και αυτή είναι ισόποση με την 6η, ύψους 8 δις ευρώ. Η 7η δόση όμως σε αντίθεση με την 6η , στο μεγαλύτερο μέρος της θα πάει προς τους δανειστές εξωτερικού, αφού εδώ έχουμε πολλές λήξεις ομολόγων.
Ουσιαστικά δηλαδή η Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2011, μέχρι τον Δεκέμβριο που έρχεται σε λίγες μέρες, θα έπρεπε να πάρει δύο δόσεις , την 6η και την 7η, του προγράμματος δανεισμού της  , συνολικού ύψους 16 δις ευρώ (8δις+8δις).
Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν έχει καταρρεύσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ευρωζώνη, η Ελλάδα προβλέπεται να δανεισθεί 8 δις ευρώ, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Δηλαδή θα πάρει την 7η δόση και όχι την 6η δόση. Με δεδομένο ότι τα 8δις ευρώ, θα κατευθυνθούν προς τους δανειστές , για τα ομόλογα που λήγουν και όχι προς την εσωτερική οικονομία.
Μύθος λοιπόν τα περί μη καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού μάλιστα αυτό αν είχε κάποια αξιοπιστία τα όσα λένε οι ελληνικές κυβερνήσεις, θα έπρεπε να είχε συμβεί το πρώτο 10ημερο του προηγούμενου Οκτωβρίου..
Εάν ο κ. Βενιζέλος μέσα στις επόμενες ημέρες δεν έρθει να μας δηλώσει ότι θα εκταμιευθούν 16 δις ευρώ, στη βάση του Μνημονίου 1, όπως θα πρέπει, τότε καλύτερα είναι να ετοιμάζει την παραίτηση του, γιατί τόσους μήνες αλλά και σήμερα εξαπατά, εκφοβίζει και εκβιάζει τους Ελληνες, με την 6η δόση να έχει χαθεί από τον Σεπτέμβριο.
Οσο για την Ευρώπη, πιο θλιβερή και ευτελής δεν γίνεται…

Από το newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου