29/11/11

Προσοχή! Ηλεκτρονική απάτη μέσω κινητών και στην Ελλάδα!

S: Είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι (και τόσο) αφελείς;...
Στο στόχαστρο επιτήδειων βρίσκονται αυτή την φορά τα κινητά τηλέφωνα. Μία νέα ηλεκτρονική απάτη, θέλει αγνώστου ταυτότητας αποστολείς, να στέλνουν μήνυμα σε ανυποψίαστους παραλήπτες, με σκοπό τη συλλογή προσωπικών δεδομένων. (ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ)...
που έχει στο ενεργητικό της πολλά θύματα διεθνώς και δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό και στη χώρα μας, έχει θορυβήσει την αστυνομία που εφιστά την προσοχή των πολιτών.
Πιο αναλυτικά, τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.
Το περιεχόμενό τους αναφέρει, ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ (2.000.000 ευρώ) και ζητά από τους παραλήπτες διάφορα προσωπικά στοιχεία.
Το μήνυμα έχει ως εξής:
"YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com"
Με ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν και σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και φυσικά να μην απαντούν στους αποστολείς.
Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου