29/11/11

Αυξάνεται πάλι η στρατιωτική θητεία

«Η αύξηση της θητείας, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι», είπε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος...
«Η μεγάλη μείωση της θητείας στον στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ενοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Συμβαίνει, γιατί η μεγάλη μείωση της θητείας χωρίς σχεδιασμό δημιούργησε προβλήματα επάνδρωσης στις μονάδες, ιδιαίτερα από τη στιγμή που σταματήσαμε να παίρνουμε και τους 5ετούς θητείας Οπλίτες, γιατί δεν υπάρχουν πλέον κονδύλια και έχουμε αρκετό καιρό να επαναπροσλάβουμε οπλίτες 5ετους θητείας».
Ο υφυπουργός είπε ακόμα ότι και στον πιο σύγχρονο στρατό, στις Η.Π.Α. δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες μόνο από τους επαγγελματίες οπλίτες. Χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες. «Είναι αναντικατάστατο στοιχείο του Στρατού. Και πρέπει να το δούμε με ειλικρίνεια και να πάρουμε με σοβαρότητα τις πρέπουσες αποφάσεις, οι οποίες θα διατηρηθούν και στο χρόνο και δεν θα αλλάζουν με βάση τις κομματικές βλέψεις και τους σχεδιασμούς κάθε κόμματος ή της κάθε κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου