25/11/11

Νέα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους

Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν μέσα στο επόμενο τετράμηνο 27 προγράμματα απασχόλησης στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνο οι 693.417 επίσημα άνεργοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, αλλά και όσοι δεν είναι καταγεγραμμένοι, ανακοίνωσε ο Γιώργος Κουτρουμάνης, με ύφος "να μου χρωστάτε πολλές χάρες, αλλά επειδή είμαι μεγαλόψυχος μου χρωστάτε μόνο μία" και βάζοντας τα δικά του δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να τον εξυμνούν με τον γνώριμο (δήθεν διακριτικό) τρόπο που τόσο καλά γνωρίζουν...
Σύμφωνα με όσα είπε, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει πρόσβαση στο σχετικό διαδικτυακό τόπο (www.step. gov.gr) ώστε να μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα προγράμματα αλλά και για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά. Παράλληλα, σε 15 ημέρες θα λειτουργεί και το Συμβουλευτικό Κέντρο που θα δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα προγράμματα κατάρτισης.

«Τα 27 προγράμματα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ωφελούμενους 310.000 άτομα», είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι η ανεργία που υπάρχει στις ηλικίας έως 24 ετών, φτάνει στο 43%.
Μίλησε ακόμα για οριακή μείωση στους επιδοτούμενους ανέργους, ενώ σημείωσε ότι τα 36 προγράμματα που είναι ενεργά αυτή τη περίοδο βοήθησαν μεν να υπάρξει συγκράτηση της ανεργίας, όχι όμως και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου