30/11/11

Βραβεία σε Ελληνες φοιτητές για προϊόντα διατροφής

Στη βράβευση τεσσάρων καινοτόμων προϊόντων διατροφής που ανέπτυξαν ομάδες φοιτητών που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό "Ecotrophelia 2011"...
προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) σε ειδική εκδήλωση. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, που αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, φοιτητές όλων των σχετικών τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κλήθηκαν να δουλέψουν σε ομάδες και να αναπτύξουν μέσα σε λίγους μόνο μήνες ένα καινοτόμο προϊόν διατροφής που εκτός από τη γεύση του θα ξεχώριζε και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του. Στην τελική ευθεία έφτασαν έξι πανεπιστημιακές ομάδες φοιτητών. Την αξιολόγηση των προτάσεων έκανε η Εθνική Επιτροπή την οποία απαρτίζουν μέλη του ακαδημαϊκού, του επιχειρηματικού κόσμου και εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομάδας "Ecotrophelia".
Το πρώτο βραβείο (χρηματικό ποσό ύψους 1.200 ευρώ) απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που ανέπτυξαν το προϊόν "eco-parizaki" με βάση θαλασσινά. Οι νικητές θα ταξιδέψουν στην Κολωνία όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού και θα παρουσιάσουν το προϊόν τους και στο ευρωπαϊκό κοινό, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τροφίμων και Ποτών "Anuga".
Το δεύτερο βραβείο (χρηματικό ποσό ύψους 800 ευρώ) απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που ανέπτυξαν το προϊόν χαλβά "sweet variation semolina halva".
Το τρίτο βραβείο (χρηματικό ποσό ύψους 500 ευρώ) μοιράστηκαν δύο καινοτόμα προϊόντα. Πρόκειται για το προϊόν ντρέσινγκ σαλάτας "magic key" που ανέπτυξε ομάδα φοιτητών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το προϊόν "green mediterranean deli salad" που ανέπτυξε ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου