24/11/11

Αναβλήθηκε για τις 30 Νοεμβρίου η δίκη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Για τις 30 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καθώς το αυτόφωρο δεν κατάφερε να εντοπίσει τους μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση. Ετσι, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι...

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας σε βάρος των 15 συλληφθέντων στην κατάληψη της ΔΕΗ Χολαργού.
Ενας από τους συλληφθέντες, πολίτης, βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.
Στην εισαγγελία έσπευσε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα και ζήτησε να καταθέσει υπέρ των συλληφθέντων συνδικαλιστών και πολιτών. Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία στο στάδιο της ποινικής δίωξης και έτσι ο κ. Γλέζος δήλωσε ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο.
Εξω από το εισαγγελικό γραφείο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συνδικαλιστές, πολίτες και φίλοι των κατηγορουμένων οι οποίοι φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης προς αυτούς. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος από το παράθυρο της εισαγγελέας φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τους συγκεντρωμένους: "Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου