27/11/11

Αδειες τσέπες από την Τετάρτη για χιλιάδες υπαλλήλους ΝΠΙΔ, Δήμων και ΔΕΚΟ

Την ερχόμενη Τετάρτη, τελευταία ημέρα του μήνα, έρχεται η "λυπητερή" με βάση το νέο μισθολόγιο για χιλιάδες υπαλλήλους αορίστου χρόνου...
που απασχολούνται σε ΝΠΙΔ, σε οργανισμούς που επιχορηγούνται από το δημόσιο, σε ανώνυμες εταιρείες του δημοσίου και στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ.
Σε όσες από αυτές τις επιχειρήσεις ή τους οργανισμούς του δημοσίου έχουν ολοκληρωθεί οι μισθολογικές αναπροσαρμογές, οι υπάλληλοί τους θα λάβουν την ερχόμενη εβδομάδα τα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου με ψαλιδισμένες τις αποδοχές τους για φέτος, μέχρι 25%. Εάν οι απώλειες που προκύπτουν είναι υψηλότερες, αυτές θα επιμεριστούν σε ισόποσες δόσεις το 2012 και 2013.
Οι περίπου 300.000 μόνιμοι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα, δηλαδή υπουργείων, ΝΠΔΔ και τοπικής αυτοδιοίκησης, θα λάβουν με καθυστέρηση, και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου, τις ψαλιδισμένες αποδοχές τους με βάση το νέο μισθολόγιο, καθώς οι υπηρεσίες τους δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τη μισθολογική και βαθμολογική επανακατάταξη των υπαλλήλων, ώστε να στείλουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία στην ενιαία αρχή πληρωμών.
Ετσι, δύο ημέρες μετά από τα Χριστούγεννα, αρκετοί από αυτούς θα λάβουν σχεδόν χρεωστικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, καθώς σε αυτά θα συμπεριληφθεί και ένα μέρος από τις περικοπές του Νοεμβρίου, καθώς το μισθολόγιο έχει εφαρμογή από τις αρχές του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου