28/11/11

Θέλει να υπερασπιστεί τις κινήσεις του ο Σαμαράς


Τη σύγκληση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα γίνει αύριο, 29 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ.αφού θα έχει επιτευχθεί η αποδέσμευση της έκτης δόσης, σκοπεύει να απευθυνθεί στα στελέχη της και στα μέλη της Κ.Ο., ανοίγοντας παράλληλα τον διάλογο μέσα στο κόμμα...
Ο Αντώνης Σαμαράς σκοπεύει στην εισήγησή του να επιχειρηματολογήσει για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που πήρε και οδήγησαν τόσο στον σχηματισμό της κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» και στην αποστολή των επιστολών στους 27 ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι, εκπροσώπους του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ε.Κ.Τ. και της τρόικας.
Στη Ν.Δ. στέκονται περισσότερο στο σημείο εκείνο της «απάντησης» του ΔΝΤ που επί της ουσίας ανοίγει τα δύο βασικά πολιτικά ζητούμενα για την αξιωματική αντιπολίτευση και δικαιώνουν τις τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά. Το πρώτο είναι το θέμα της διαπραγμάτευσης, που πλέον είναι αποδεκτό από τις δάνειες δυνάμεις και το Βερολίνο, και το δεύτερο αφορά τις τροποποιήσεις τις οποίες χρειάζεται η οικονομική «συνταγή» που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. 
Στην ουσία δηλαδή, για πρώτη φορά ομολογούν και μάλιστα εγγράφως οι δάνειες δυνάμεις την αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα για τους τρόπους που υλοποιούνται οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής. Δηλαδή η «επανεκκίνηση με νέο φορολογικό σύστημα», η υιοθέτηση αναπτυξιακών κινήτρων, η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κ.ά.
Σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. πλέον, στις συναντήσεις που θα έχει με τους Ευρωπαίους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις αρχές Δεκεμβρίου, θα έχει πλέον ένα ακόμη ισχυρό «χαρτί» στα χέρια του και μάλιστα διά χειρός Λαγκάρντ, το οποίο προστίθεται σε αυτά των απόψεων του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, του ΙΟΒΕ, ακόμη και του Ράιχενμπαχ περί ανάπτυξης. Μάλιστα, οι θέσεις αυτές θα μοιραστούν και στους βουλευτές υπό τη μορφή non paper, ώστε να έχουν ενιαίο επικοινωνιακό λόγο στις εμφανίσεις τους στα μέσα ενημέρωσης.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου