27/11/11

Παραδοχή Πάγκαλου: "Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε"...

Σε παραδοχή της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στον  Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στον Ευάγγελο Βενιζέλο...

"Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής", αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής".
Σε ό,τι αφορά στη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για τις ενυπόγραφες εγγυήσεις για την 6η δόση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτάται "δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα".
Επιτίθεται με σφοδρότητα στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι "η εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην Ε.Ε. είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες".
Επίσης, καταλογίζει ευθέως ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναρχία που επικρατεί στο κράτος, "με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ". "Ο κ. Παπουτσής έχει κατ’ εξοχήν την ευθύνη", σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ για το δημοψήφισμα, ο αντιπρόεδρος δηλώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "παρασύρθηκε", αφού,  όπως τονίζει, "ήταν μία επιλογή που μόνο με κατάρα μπορεί να περιγραφεί"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου