27/11/11

Απέκτησε ξανά το πρόσωπό του!

Αριστερά: Σήμερα ο Μιτς με τη γυναίκα και το παιδί του.
Στις μικρές φωτό: Μετά και πριν από το ατύχημα
Eνας 30χρονος άντρας, ο Μιτς Χάντερ από την Ινδιανάπολις, μπορεί πλέον να κυκλοφορεί στο δρόμο και τα παιδιά να μην τον φοβούνται χάρη σε μια μεταμόσχευση προσώπου.
Πριν από δέκα χρόνια, ο 20χρονος τότε στρατιώτης...
ενεπλάκη σε ένα σοβαρότατο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να παραμορφωθεί σε τραγικό σημείο το πρόσωπό του.
Ο Χάντερ βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο το οποίο βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε ένα ηλεκτρικό πυλώνα 10.000 βολτ. Ο Χάντερ βρισκόταν στο αυτοκίνητο με μια γυναίκα και στην προσπάθεια να της σώσει τη ζωή έπεσε πάνω της με αποτέλεσμα να απορροφήσει το δικό του σώμα όλη αυτή την ηλεκτρική ενέργεια που τελικά του έκαψε το πρόσωπο στον μέγιστο βαθμό.
Από τότε, ο Χάντερ υποβλήθηκε σε πολλές πλαστικές εγχειρήσεις χωρίς όμως να έχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Οι νευρώνες σε όλο του πρόσωπο είχαν καταστραφεί, όπως και τα χείλια του και έτσι δεν μπορούσε να νιώσει τίποτα στο πρόσωπο, ενώ η φίλη του, Καταρίνα, δεν μπορούσε καν να τον φιλήσει.
Οπως λέει ο ίδιος, τα παιδιά που τον έβλεπαν στον δρόμο τρόμαζαν και κρύβονταν πίσω από τις μητέρες τους«Αυτό ήταν κάτι που δύσκολα μπορούσα να το διαχειριστώ, ειδικά όταν οι φίλοι μου και ο αδερφός μου απέκτησαν παιδιά».
Οταν και ο ίδιος απέκτησε με την Καταρίνα έναν μικρό γιο, ο Μιτς πήρε την απόφαση να υποβληθεί σε εγχείρηση ολικής μεταμόσχευσης προσώπου. Χάρη σε μια επίμονη μικραγγειακή εγχείρηση, πέντε μήνες μετά, ο Μιτς άρχισε να βλέπει κάποια από τα παλιά του χαρακτηριστικά να επιστρέφουν, ενώ πια  μπορεί να νιώσει το άγγιγμα του γιου του και το φιλί της γυναίκας του.
«Κάθε μέρα αυτό το πρόσωπο αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο με το δικό μου και η αίσθηση που έχω και πάλι είναι εκπληκτική. Μπορώ να νιώσω το αεράκι στο πρόσωπό μου και τη ζέστη», λέει ο ίδιος.
Ενα άλλο σημαντικό κομμάτι που άρχισε να κερδίζει, ο Μιτς, είναι ότι πια μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο και οι υπόλοιποι να μην τον φοβούνται.
Την Κυριακή θα προβληθεί στο BBC ένα ντοκιμαντέρ για την εγχείρηση και τη ζωή του Μιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου