24/11/11

Διεγράφη το χρέος του

Τη διαγραφή χρέους 250.000 ευρώ σε δανειολήπτη από το Ηράκλειο Κρήτης αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, ο δανειολήπτης διατηρούσε σημαντικό χρέος, ύψους συνολικά 300.000 ευρώ σε διάφορες τράπεζες. Ωστόσο, σύμφωνα με την...
κατάθεση του, το τελευταίο διάστημα εμφάνιζε αδυναμία αποπληρωμής της τεράστιας οφειλής.
Ο ίδιος προέβη στη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Ν.3869/2010 και το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνεια του σε όσα αυτός προέβαλλε στην αίτηση του, αλλά και κρίνοντας ότι ο πολίτης αυτός έπρεπε να απαλλαγεί από το χρέος του και να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή, τον απάλλαξε  από το μεγάλο βραχνά του χρέους των 250.000 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις των τραπεζών και τα όσα αυτές προέβαλλαν.
Με την απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου διέγραψε το χρέος των 250.000 ευρώ, καλώντας τον δανειολήπτη, να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους του, δηλαδή τα 50.000 όπως αυτός είχε άλλωστε αιτηθεί.
Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Κρήτης, νοιώθει δικαιωμένη και καλεί τους καταναλωτές - δανειολήπτες της Κρήτης, να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 και να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου