7/11/11

Κοινή σύσκεψη ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. εν όψει "Eurogroup"

Ξεκίνησε τα μεσάνυχτα η από κοινού συζήτηση στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οδό Ζαλοκώστα, των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις για τη...
σύσταση νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Η συζήτηση αφορά στην αυριανή συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο του "Eurogroup", στη μεθόδευση της εκτέλεσης του εφετινού προϋπολογισμού και τις όποιες οικονομικές λεπτομέρειες είναι απαραίτητες για τη συνέχεια.

Το ΠΑΣΟΚ, εκπροσωπείται από τους κ.κ. Βενιζέλο, Σαχινίδη και Ζανιά, οι οποίοι παρουσιάζουν τα οικονομικά δεδομένα, ενώ η Ν.Δ. από τους κ.κ. Σταμάτη, Σταϊκούρα και Λαζαρίδη. Συμμετέχουν στη συζήτηση επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζανιάς και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σαμαράς, πέραν των ονομάτων που ήδη ακούγονται -με κεντρικό αυτό του κ. Λουκά Παπαδήμου και του κ. Πέτρου Μολυβιάτη- έχουν υπ' όψιν τους και μία τρίτη λύση την οποία θα συζητήσουν στην αυριανή τους συνάντηση.

Την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, συνέταξαν από κοινού οι κύριοι Αρβανιτόπουλος και Μιχελάκης από τη Ν.Δ., Αθανασάκης και Μόσιαλος από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Μπίτσιος. Οι πέντε εισήλθαν στην αίθουσα που συναντήθηκαν οι κ.κ. Παπούλιας, Παπανδρέου και Σαμαράς, μετά από την ολοκλήρωση των μεταξύ τους συνομιλιών.

Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στα στελέχη των δύο κομμάτων, είναι ότι ο προβλεπόμενος βίος της μεταβατικής κυβέρνησης, θα είναι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ή τις αρχές Μαρτίου του 2012, οπότε και θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου