15/11/11

Συνελήφθη ο Πετζετάκις. Ε και; Θα δικαστεί;


Στάχτη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών ότι διώκει με κάθε τρόπο τη φοροδιαφυγή προσπαθεί να ρίξει η κυβέρνηση η οποία, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, προχωρά στη σύλληψη επιχειρηματιών που χρωστούν μεγάλα ποσά στο δημόσιο.
Οι εφορίες έχουν καταρτίσει καταλόγους με δεκάδες φοροφυγάδες που είναι γνωστοί στο υπουργείο Οικονομικών εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά κανείς δεν έδινε εντολή για να...
προχωρήσουν οι διαδικασίες εντοπισμού και σύλληψης. Τώρα υπό την λαϊκή πίεση γίνονται κάποιες ενέργειες στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής.
Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν τώρα που τους έπιασαν θα λογοδοτήσουν ενώπιον τη Διακιοσύνης; Θα υπάρξουν κυρώσεις;
Σήμερα, οι αστυνομικές αρχές πέρασαν χειροπέδες στον πρόεδρο του Ομίλου «Πετζετάκις» για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους περίπου 2,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο 47χρονος Γιώργος Πετζετάκις συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ αναμένεται αύριο να οδηγηθεί στην Εισαγγελία.
Ωστόσο η συγκεκριμένη σύλληψη δεν είναι η πρώτη το τελευταίο διάστημα.
Η FENA
Το όνομα της Φάννυς Κάτσου συμπεριελήφθη στο αστυνομικό και δικαστικό δελτίο ως η πρώτη συλληφθείσα με την αυτόφωρη διαδικασία για μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο. Η Θεσσαλονικιά «σιδηρά κυρία», μεγαλουργούσε στη συμπρωτεύουσα ως ο «εγκέφαλος» πίσω από τα καταστήματα FENA. Η αλυσίδα καταστημάτων της τόσο στη συμπρωτεύουσα όσο και σε μεγάλες πόλεις της χώρας, εισήγαγε αποκλειστικά στην Ελλάδα τις πιο ακριβές φίρμες ρούχων (Escada, Betty Barkley, Tommy Hilfiger κ.α.). Ενδεικτικό της δυναμικής της εταιρείας είναι ότι το 2006 ο κύκλος εργασιών της άγγιζε τα 52 εκατομμύρια ευρώΑνδρες του ΣΔΟΕ συνέλαβαν την 62χρονη επιχειρηματία για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 600.000 ευρώ. Μια διαδικασία που συνέβη έπειτα από την αλλαγή της νομοθεσίας και της εντολής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για εντοπισμό των προκλητικών περιπτώσεων διακράτησης ΦΠΑ.
Nicolas
Ενας από τους πλέον γνωστούς κομμωτές με αλυσίδα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα συνελήφθη πριν λίγο καιρό από το τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας γιατί χρώσταγε στο Δημόσιο 232. 267,40 ευρώΕίναι ο Νικόλαος Παπακωνσταντίνου Τζιβανάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Nicolas Coiffure, ο οποίος δεν απέδωσε ΦΠΑ 232. 267,40 ευρώ.
Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 46χρονου ο οποίος αναφέρεται ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με την αλυσίδα κομμωτηρίων, εκκρεμεί απόφασή του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, για το αδίκημα της εκβίασης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 46χρονος κομμωτής, δεν κατέβαλε προς το Δημόσιο το ΦΠΑ, τον οποίο παρακρατούσε από τους πελάτες.
Ποιοι συμμετέχουν στο κυνήγι της φοροδιαφυγής
Στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής συμμετέχουν η νέα υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που εγκαινίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής τον περασμένο Ιούλιο.
Επίσης ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ πρώην αντιεισαγγελέας Γιάννης Διώτης αλλά και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Ο κ. Πεπόνης έχει πλέον στα χέρια του την λίστα με τα ονόματα όλων των οφειλετών του δημοσίου, τα χρέη των οποίων ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά.
Ο οικονομικός εισαγγελέας στο στάδιο αυτό «τσεκάρει» τα στοιχεία της λίστας και στην συνέχεια αναμένεται να προχωρήσει στις ενέργειες που προβλέπονται από τον νόμο.
Θα τηρηθεί δηλαδή η αυτόφωρη διαδικασία για τις «προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής», στις οποίες το βεβαιωμένο χρέος που δεν έχει καταβληθεί ξεπερνά τις 150.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου