16/4/12

Ξεκινά η επιστροφή των εκδρομέων


Αυξημένη αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να είναι από το απόγευμα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς ξεκινά η επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των εκδρομέων...
Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν το απόγευμα 12 πλοία από τα νησιά του Αιγαίου και 20 πλοία από τον Αργοσαρωνικό, ενώ στη Ραφήνα θα καταπλεύσουν 17 και στο Λαύριο 6. Αισθητά μειωμένη ήταν η έξοδος φέτος.
Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε ένα πλοίο με 354 επιβάτες, 22 ΙΧ και 9 δίκυκλα. Από τον Αργοσαρωνικό κατέπλευσαν 24 πλοία με 3.547 επιβάτες, 2.046 ΙΧ, 2 φορτηγά και 130 δίκυκλα.

Στη Ραφήνα κατέπλευσαν 3 πλοία με 609 επιβάτες, 95 ΙΧ και 19 δίκυκλα.
Επίσης, στο Λαύριο κατέπλευσε 1 πλοίο με 19 επιβάτες και 9 ΙΧ.
Πάντως, η ακτοπλοϊκή κίνηση φέτος ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι με την μείωση κατά την έξοδο να ξεπερνά το 60%. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές στα εισιτήρια αλλά και η απεργία της ΠΝΟ, οδήγησαν πολλούς επιβάτες να αλλάξουν σχέδια για τις εορτές του Πάσχα.
Το 2011 στο σύνολο της Μεγάλης Εβδομάδας διακινήθηκαν συνολικά προς τα νησιά κατά την έξοδο 181.629 επιβάτες.
Εφέτος, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, οι περισσότεροι επιβάτες ακύρωσαν τα εισιτήρια τους ή τα μετέφεραν σε άλλες ημέρες της Μ. Εβδομάδας. Πάντως. δρομολόγια πλοίων πραγματοποιήθηκαν και τη Μ. Τετάρτη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.
Φέτος, αναχώρησαν συνολικά προς τα νησιά 117.211 επιβάτες, δηλαδή 64.418 λιγότεροι από πέρυσι.
Οι εταιρείες, λόγω της αύξησης των τιμής των ακτοπλοϊκών καυσίμων αλλά και τους κόστους συντήρησης των πλοίων, προχώρησαν σε μειώσεις ελεύθερων δρομολογίων.
Τα δρομολόγια κατά την έξοδο ήταν 249 έναντι 434 πέρυσι.
Το λιμενικό σώμα βρίσκεται και σήμερα σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου