13/11/11

Ο Γάλλος δημοσιογράφος που μας χαρακτηρίζει "απατεώνες, τεμπέληδες και φετοφάγους"

"Βροχή" τα γεμάτα ειρωνία σχόλια Ελλήνων στο προφίλ του δημοσιογράφου Stephane Guillon για άρθρο του, που είχε δημοσιεύσει η γαλλική εφημερίδα "Liberation" και χαρακτήριζε "απατεώνες, τεμπέληδες και φετοφάγους" τους πολίτες της χώρας μας. Στο...
άρθρο, που δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου, ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στη Μύκονο, σημείωνε πως εκτός από διεφθαρμένοι γινόμαστε και γκέι.
Μόλις το άρθρο έγινε γνωστό στην Ελλάδα, τα πληκτρολόγια πήρα "φωτιά" το προφίλ του δημοσιογράφου στο Facebook δέχτηκε βομβαρδισμό αρνητικών σχολίων.
Η ανάρτηση με το link που παρέπεμπε στο δημοσίευμα κατακλύστηκε από ειρωνικά έως και πολύ... ακατάλληλα σχόλια συμπατριωτών μας, οι οποίοι ένιωσαν προσβεβλημένοι από τον τρόπο που αναφέρθηκε ο Guillon στους Ελληνες.
"Ξέρετε γιατί οι Γάλλοι βγάζουν πολλά αρώματα; Γιατί δεν κάνουν μπάνιο και τα χρειάζονται για να μη βρωμάνε", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο ενός χρήστη, ενώ κάποιοι άλλοι τον "έλουσαν" με διάφορα κοσμητικά επίθετα.
Οι υποστηρικτές του αρθρογράφου διατείνονται πως το κείμενο ήταν σατιρικό και πως ο Stephane Guillon είναι γνωστός για το καυστικό του χιούμορ, ενώ αντιθέτως πολλοί είναι οι Γάλλοι που παίρνουν το μέρος μας, γιατί όπως τονίζουν "έρχεται η σειρά τους"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου