13/11/11

Η φωτό με το τσεκούρι, τον κυνηγά συνεχώς...


Ο σοβαρός και με άποψη βουλευτής του ΛΑΟΣ (και εδώ και λίγες ώρες υπουργός Μεταφορών) Μάκης Βορίδης, έχει βαρύ παρελθόν και το γνωρίζουν όλοι που ασχολούνται πιο στενά με την πολιτική. Η άριστη κοινοβουλευτική του παρουσία, όπως και εκείνη στα media, έχει σβήσει τις μνήμες στους περισσότερους, αλλά η υπουργοποίησή του...
τις ξυπνά σε κάποιους. Ο κ. Βορίδης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμμα που είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της χούντας των συνταγματαρχών, Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990. Ως φοιτητής ίδρυσε τη φοιτητική οργάνωση "Φοιτητική Εναλλακτική", ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από τον σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985
Στις φωτογραφίες βλέπετε τον κ. Βορίδη σε νεανική ηλικία, ροπαλοφόρο φοιτητή της νομικής, να συμμετέχει σε επεισόδια.


Το 1986  η ΕΦΕΕ υπέβαλλε μήνυση εναντίον του για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής, η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στον «Ιό» (9.6.2002) και εν συνεχεία έκανε τον γύρο του Ιντερνετ, χάρη σε αντιφασιστικά σάιτ όπως το Jungle Report.
Σε αυτήν παρέπεμψε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στη συνέντευξή του στον Χρήστο Μαχαίρα («Εθνος» 23.10.2006), για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό του βουλευτή Αττικής από την υποψηφιότητα για περιφερειάρχη:
«Φοβήθηκα, απλώς, ότι ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη την έχω καλύψει».
- "Τι εννοείτε "ιστορία";
- "Με τον Λεπέν, τα τσεκούρια και τα σχετικά. Ολα αυτά, λοιπόν, λέω, για φαντάσου, ξαφνικά, 30 Οκτωβρίου, κάποιο "καλό παιδί" από τη Ν.Δ. ή από την ομάδα του Τσίπρα, να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα. Κι άντε μετά να τρέχω να εξηγώ".

Για την περίοδο εκείνη έχει επανειλημμένως ερωτηθεί, ενώ προσφάτως στην εφημερίδα Athens News διευκρίνισε ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής, στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος».
Χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 2005, είχε ήδη ιδρύσει το με ακραίες θέσεις "Ελληνικό Μέτωπο", αλλά προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του, στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Μέχρι να γίνει βουλευτής ήταν και νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, αξίωμα στο οποίο εξελέγη κατά τις νομαρχιακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2006. Με την επανεκλογή του τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος. Και σήμερα πιθανώς υπουργός. Τα στερνά σβήνουν τα πρώτα; Ισως ναι, ίσως και όχι...


blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου