6/11/11

Δευτέρα ή Τρίτη η αναγγελία της νέας κυβέρνησης

Κρίσιμη η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο
Σε συγκρότηση μεταβατικής ενιαίας κυβέρνησης συμφώνησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς στην υπό τον Κάρολο Παπούλια συνάντηση, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο...
Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο, Δευτέρα, θα υπάρξει νέα συνάντηση για τον καθορισμό των προσώπων που θα συμμετάσχουν, τόσο του πρωθυπουργού όσο και των μελών της μεταβατικής κυβέρνησης και είναι πιθανόν ότι το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα επισημοποιηθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε επίσης σε σύσκεψη όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν.

Η κυβέρνηση αυτή θα είναι καθορισμένου χρόνο και με σκοπό να ομαλοποιήσει την κατάσταση και να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ώστε να ακολουθήσουν άμεσα εκλογές. Στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, της οποίας δεν θα ηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου, συμφώνησαν οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, αναφέρει το BBC.
"Ο κ. Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, θα έχουν και δεύτερο γύρο συνομιλιών αύριο προκειμένου να αποφασίσουν για τον ηγέτη της νέας κυβέρνησης.
Οταν θα ανακοινωθεί το όνομα του αρχηγού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει όλα τα κόμματα για να ακολουθήσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό".
Το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί από την ηγεσία της κυβέρνησης, μετά την συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που ελήφθη το βράδυ της Κυριακής μετά την συνάντησή του με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια".
Η ανακοίνωση:

«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου