18/11/11

Συσσίτια και στις Ενοπλες Δυνάμεις!

Μετά από τις οριζόντιες περικοπές σε μσθούς και συντάξεις, η πλειοψηφία των Ενόπλων Δυνάμεων πλέον αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές ανάγκες.
Τα συσσίτια στις στρατιωτικές μονάδες είναι πλέον γεγονός για όλο το κατώτερο μόνιμο προσωπικό, ενώ ξεκίνησαν...
με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα "Έθνος" σε ένα ρεπορτάζ - σοκ για την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει οι υπαξιωματικοί, κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης των αποδοχών τους.
Τα συσσίτια απευθύνονται σε όσους ο μισθός τους δεν φτάνει πια ούτε για την αποπληρωμή των επιπρόσθετων φόρων, αλλά ούτε για την καθημερινή σίτιση.
Το "καμπανάκι" χτύπησαν οι ίδιοι οι διοικητές μονάδων, οι οποίοι διαπίστωσαν με μεγάλη ανησυχία ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει τα κρούσματα ασιτίας επαγγελματιών οπλιτών και υπαξιωματικών...
Σύμφωνα με πληροφορίες δραματικά ήταν τα στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου τόσο από το Αρχηγείο Στόλου όσο και από τους διοικητές παραμεθόριων μονάδων του Έβρου και του Ανατολικού Αιγαίου.
Το θέμα κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό φυσικά και γι' αυτό, με εισήγηση του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου