12/11/11

Ο γ.γ. της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ήρθε να... συγχαρεί τον Γιώργο!


"Hλθα στην Ελλάδα για να συγχαρώ τον Γιώργο Παπανδρέου για την ηγεσία του και τη γενναία πρωτοβουλία του η οποία...
οδήγησε στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα, μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του επόμενου Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που θα πραγματοποιηθεί στη Δομινικανή Δημοκρατία (22-24 Νοεμβρίου).
"Σήμερα ως πολιτική οικογένεια συμπαραστεκόμαστε στον Γιώργο Παπανδρέου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη συμπαράστασή μας στους συντρόφους και φίλους μας του ΠΑΣΟΚ", είπε ο κ. Αγιάλα.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην σημερινή συνάντηση και αποτελούν την βασική κύρια ατζέντα του Συμβουλίου είναι τα εξής:
- Η πορεία προς την Κοπεγχάγη και ο αγώνας απέναντι στην κλιματική αλλαγή
- Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην ενίσχυση των μεγάλων ανισοτήτων μεταξύ Βορρά - Νότου και η σύνδεσή της με κοινωνικά προβλήματα, όπως η μετανάστευση, οι πανδημίες, η επισιτιστική κρίση και η ανεργία.
- Η διεθνής προσπάθεια για τη μείωση και τον έλεγχο των εξοπλισμών, θέμα που συνδέεται άμεσα και με την πιο ωφέλιμη χρήση πόρων σε αυτή την περίοδο αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων λόγω της κρίσης.
Ο γ.γ. της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είπε ότι "ο Γιώργος επιχείρησε να συμφιλιώσει την δημοκρατία με τις αγορές και αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε οι σοσιαλιστές σε όλο τον κόσμο, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία που ζούμε τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης".
"Ο Γιώργος Παπανδρέου ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αποτελεί σαφώς υπόδειγμα της βούλησης και των δεσμεύσεων της σοσιαλδημοκρατίας να υπερισχύσει και όχι να παραιτηθεί και να εγγυηθεί ότι τα ιδανικά μας, οι αξίες μας και οι δεσμεύσεις μας θα πραγματοποιηθούν και σε αυτή την δύσκολη στιγμή, αλλά και στους καιρούς που είναι μπροστά μας" είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου