9/10/11

ΚΚΕ: Εν μέρει αποκατάσταση του Αρη

Εμμένει στη σκληρή του θέση

Τηρώντας απαρέγκλιτα την "πολιτικά ορθή θέση", το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας προχώρησε στην πολιτική αποκατάσταση του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, μία αποκατάσταση η οποία ήδη είχε γίνει στα...
μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος. Δεν προχώρησε όμως στην κομματική του αποκατάσταση, δηλαδή δεν αποκαθίσταται η κομματική του ιδιότητα.
Τι σημαίνει αυτό;
Πως το ΚΚΕ παραδέχεται και αποδέχεται, σύμφωνα με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της 16ης Ιουλίου, ότι ο Άρης Βελουχιώτης "είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας".
Πρόκειται επί της ουσίας για μία παραδοχή ότι ήταν λάθος που παρέδωσε ο ΕΛΑΣ τον οπλισμό του.
Όσον αφορά στο άλλο σκέλος, της πολιτικής του μη αποκατάστασης, η ίδια συνδιάσκεψη αποφάσισε ότι:
"Η διαφωνία του Άρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δεν δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας, καθώς και την αξιοποίηση από τον Αρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ. Η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου