7/11/11

Ετοιμος να πει "Addio" ο Καβαλιέρε!

Τις τελευταίες του ώρες στην εξουσία φέρεται να διανύει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόκειται να υποβάλει παραίτηση εντός της ημέρας...
το αργότερο έως το πρωί της Τρίτης. Η φημολογία περί επικείμενης παραίτησης γυρίζει σε θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο του Μιλάνου, σε μία ημέρα που ξεκίνησε με νέο αρνητικό ρεκόρ στα spread και άνοδο των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).

«Είναι σαφές ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να παραιτηθεί. Είναι ζήτημα ωρών, λεπτών σύμφωνα με ορισμένους» δήλωσε ο Τζουλιάνο Φεράρα, διευθυντής της εφημερίδας "Il Foglio" και πρώην υπουργός, που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού της Ιταλίας.
Ανάλογη δήλωση από τον δημοσιογράφο της κεντροδεξιάς καθημερινής εφημερίδας "Libero", Φράνκο Μπέκις, ο οποίος ανέφερε μέσω Twitter ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα παραιτηθεί το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης.
Στη φήμη της επικείμενης παραίτησης το Χρηματιστήριο του Μιλάνου «πετάει», ενώ μειώνουν τις απώλειές τους και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ενδεικτική του όλου κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας είναι η σύντομη δήλωση του Ιταλού υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Τζιάνι Λέτα, που προβάλλεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. «Κατά τη μετάβαση από τη μία κυβέρνηση στην άλλη, οι δεσμεύσεις δεν αλλάζουν, συνεχίζουν να υφίστανται. Πρόκειται για την αρχή που προβλέπει της συνέχεια της διοίκησης» δήλωσε ο Λέτα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Τζιάνι Λέτα θεωρείται από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Καβαλιέρε και το όνομά του συγκαταλέγεται στη λίστα των νέων πιθανών πρωθυπουργών που δημοσιεύει ο Τύπος. Ο ίδιος θέλησε, πάντως, να ξεκαθαρίσει ότι «δεν εύχεται να υπάρξουν εξελίξεις που να αφορούν την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου