15/11/11

Κρουαζιέρα, το όπλο του τουρισμού


(Από το pireastime.gr) Στο μέγαρο του Ο.Λ.Π., πραγματοποιήθηκε  η πρώτη κοινή σύσκεψη των Ελληνικών Λιμένων Κρουαζιέρας και των Φορέων και Εταιρειών της Τουριστικής βιομηχανίας και της θαλάσσιας περιήγησης, με  πρωτοβουλία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ). 
Στην...
κοινή συνάντηση παρέστησαν  ο Υφυπουργός Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας  Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και  Λιμενικής Πολιτικής  Θάνος Πάλλης, οι οποίοι και χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους φορείς.
Ο  Θάνος Πάλλης παρουσίασε επίσης τις απόψεις της Γ.Γ.Λ.Λ.Π. για τα θεσμικά θέματα της κρουαζιέρας. Κεντρικός εισηγητής υπήρξε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε.  Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος έθεσε και τα κύρια θέματα της συνάντησης, (Ασφάλεια, τιμολόγηση, υπηρεσίες ποιότητας, υποδομές) πάνω στα οποία  ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων.
Στην κοινή σύσκεψη έλαβαν μέρος τα λιμάνια κρουαζιέρας (Πειραιώς, Θεσ/νίκης, Πάτρας, Βόλου, Ηρακλείου, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Κέρκυρας, Κατάκολου, Μυκόνου, Θήρας, Ρόδου, Κω, Σούδας, Πάτμου και Λαυρίου), εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ, του ΝΕΕ, της ΚΕΔΚΕ, της ΣΕΕΝ, των Επιμελητηρίων, της ΔΕΝ, της ΕΠΕΣΤ  του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Από την πλευρά των επιχειρήσεων κρουαζιέρας συμμετείχαν 17 εκπρόσωποι όλων των εταιρειών κρουαζιέρας. Στην κοινή συνάντηση, λοιπόν, μετά από την ανταλλαγή απόψεων για τις πολιτικές κρουαζιέρας το 2013 και 2014 αποφασίσθηκε: α) η κοινή συνάντηση να διεξάγεται δύο φορές ετησίως (Μάρτιο και Σεπτέμβριο) με συντονιστές την ΕΛΙΜΕ και τον ΣΕΤΕ
β) να συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα η Τεχνική Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας της ΕΛΙΜΕ για να επεξεργασθεί τα θέματα εφαρμογής του 2012
 γ) να τεθούν όλα τα θεσμικά θέματα για τη συγκρότηση Αρχής Λιμένων στα συναρμόδια Υπουργεία και
δ) να αποφασισθεί στο επόμενο Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. η τιμολογιακή πολιτική μεγάλων πελατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου