10/11/11

Επιτέλους, βρήκαν πρωθυπουργό! Μεγάλη επιτυχία!

Ο Λουκάς Παπαδήμος πήρε και επισήμως εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Γ. Καρατζαφέρης, συμφώνησαν στην αποστολή της μεταβατικής κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης. Oπως...
αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας «συμφωνήθηκε το έργο της νέας κυβέρνησης να είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές τις αποφάσεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία αναμένεται για αύριο στις 14.00». Oπως προκύπτει, στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για τη διάρκεια της νέας κυβέρνησης. Ωστόσο, κατά τις πληροφορίες, συμφωνήθηκε να μην υπάρξει δεσμευτική ημερομηνία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Παπαδήμος δεν θα δεχόταν να αναλάβει επικεφαλής της.
«Αποδέχτηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αναλάβω την πρωθυπουργία της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη στο προσωπό μου. Η τιμή είναι μεγάλη αλλά η ευθύνη μεγαλύτερη», δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος στην πρώτη του ομιλία.  
Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά τα προβλήματα θα επιλυθούν και μάλιστα ταχύτερα αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση, πρόσθεσε. Επιπλέον, ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε κλείνοντας την ομιλία του ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου