10/11/11

Από την πολλή... αλληλεγγύη, τώρα θέλουν περιορισμένη ζώνη ευρώ και Ευρώπη δύο ταχυτήτων!


Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε συζητήσεις για μία ριζική αναδιαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με στόχο μία πιο ολοκληρωμένη...
αλλά και πιο περιορισμένη ζώνη του ευρώ, αναφέρουν πηγές της Ε.Ε. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, έδωσε μία πρώτη γεύση των σκέψεών του, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε φοιτητές στο Στρασβούργο, όπου ανέφερε πως "μία Ευρώπη «δύο ταχυτήτων» είναι το μοναδικό μοντέλο για το μέλλον".
Οι συνομιλίες ανωτέρων αξιωματούχων από Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες προχώρησαν περισσότερο, αυξάνοντας την πιθανότητα αποχώρησης από την ευρωζώνη, μίας ή περισσότερων χωρών, ενώ, την ίδια στιγμή, τα παραμένοντα μέλη θα προχωρούσαν περαιτέρω σε πιο ολοκληρωμένη μορφή, συμπεριλαμβανομένης μίας φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
Ανώτερος αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε ότι η αλλαγή σύνθεσης της ευρωζώνης έχει συζητηθεί σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά δεν έχει επεκταθεί σε πιο επιχειρησιακές ή τεχνικές συνομιλίες. Αντίθετα, γαλλική κυβερνητική πηγή δήλωνε πως δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο στα σκαριά.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου