10/11/11

Ερχονται χιόνια!

Βουτιά θα κάνει ο υδράργυρος από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στα ορεινά θα σημειωθούν οι πρώτες χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι την Παρασκευή οι νεφώσεις και αρκετές βροχές θα κυριαρχήσουν στην Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα ορεινά των βόρειων περιοχών της χώρας θα σημειωθούν αραιές χιονοπτώσεις.
Οι
άνεμοι θα είναι στο Αιγαίο...
βόρειοι-βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ, ενώ τοπικά θα φτάσουν έως τα 7 ή και 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα είναι ανατολικοί 4 ως 6 μποφόρ.
Το Σάββατο και την Κυριακή η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και μαζί της η συννεφιά και οι βροχές στις περισσότερες περιοχές, καθώς και αραιές χιονοπτώσεις σε αρκετά σημεία της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι δεν θα αλλάξουν.
Η ΕΜΥ προειδοποιεί ειδικά για τον σχηματισμό παγετού στους δρόμους, στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κινητοποίηση στη Μακεδονία
Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναμένεται να προκύψουν από πιθανή χιονόπτωση λαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διαδοχικές συσκέψεις. Μετά την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες κατά την οποία οριστικοποιήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα οργάνωσης, συντονισμού και λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών τα οποία απαρτίζουν το επιτελικό σχέδιο δράσης της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με το διαθέσιμο εξειδικευμένο προσωπικό, τα αποχιονιστικά μηχανήματα, τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό και την προμήθεια αλατιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου