16/11/11

Την Παρασκευή η κατάθεση του προϋπολογισμού

Την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012 την Παρασκευή ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, τονίζοντας ότι αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Οπως είπε, πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό εδώ και πολλά χρόνια που θα προβλέπει πλεόνασμα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα...
ενσωματώσει το όφελος από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 «θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη και θα κατατεθεί επισήμως στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου με στόχο, για πρώτη φορά μετά από πολλά-πολλά χρόνια, η Ελλάδα να εμφανίσει πρωτογενή πλεονάσματα και να αλλάξει σελίδα στη δημοσιονομική της κατάσταση».
Οπως είπε, "καθοριστικός παράγοντας είναι να ενσωματώσουμε στις προβλέψεις του νέου Προϋπολογισμού το όφελος από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, από το PSI, ένα όφελος που μπορεί να είναι ισοδύναμο με το όφελος όλου του πακέτου του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, να κινείται κάπου μεταξύ 4 δισ. ευρώ και 5 δισ. ευρώ, ανάλογα με το εάν ο υπολογισμός γίνεται σε ταμειακή ή δεδουλευμένη βάση».
 Ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος έθεσε, μεταξύ άλλων, και την απορρόφηση των ΕΣΠΑ, τις αποκρατικοποιήσεις, την οργάνωση και ενίσχυση με ρευστότητα της αγοράς, τις νέες επενδύσεις, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, πρέπει να έχουμε εμφανίσει μία συμφωνημένη, ευρείας αποδοχής πρόταση για το νέο φορολογικό σύστημα. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στις κρίσιμες επιλογές βλέπω να υπάρχει σύμπτωση απόψεων και με το κόμμα της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου