16/11/11

Ποιός θα φροντίσει αυτό το παιδί με την ταραγμένη ψυχή που παραλίγο να γινόταν δολοφόνος;


ΤΡΑΓΙΚΟ: "Η μητέρα μου δεν με ενδιαφέρεται για εμένα και ο πατριός μου με χτυπάει" είχε πει στους καθηγητές του...

Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ανάγκη άμεσης ψυχιατρικής στήριξης φαίνεται να έχει ο 18χρονος Πολωνός μαθητής που το μεσημέρι της Τρίτης εισέβαλε σε σχολείo και αποπειράθηκε να σπείρει τον θάνατο με ένα σπαθί! Οπως προκύπτει από...
καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων στην αστυνομία, αλλά και καθηγητών του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, στο οποίο πήγαινε ο αλλοδαπός μαθητής, ο 18χρονος το τελευταίο διάστημα εμφάνιζε αλλόκοτη συμπεριφορά, γεγονός που ανάγκασε τον σύλλογο των καθηγητών να ζητήσει άμεση ψυχολογική στήριξη. Κάτι όμως το οποίο αρνήθηκε ο ίδιος. Ισως, λένε συμμαθητές του, αν ο Μιχάλης δεχόταν βοήθεια, να είχε αποφευχθεί το κακό...
 «Τον πλησίασα όταν τον έβαλαν στο περιπολικό και δεν με γνώρισε… Ηταν σε κατάσταση αμόκ!», λέει ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Δημογέροντας και συμπληρώνει: «Το παιδί από το καλοκαίρι είχε αλλάξει. Είχε γίνει επιθετικό. Στο μάθημα δεν πρόσεχε, ήταν αφηρημένος, κάποιες φορές κοιμόταν και άλλες γελούσε. Πήγαινε στη Β’ Λυκείου, όμως είχε μείνει στην ίδια τάξη. Την περασμένη εβδομάδα ενεπλάκη σε επεισόδιο με συμμαθητή του ενώ, όταν καλέσαμε τη μητέρα του, παραδέχτηκε ότι δεν είχε επαφή με το παιδί και ο μαθητής μας είπε ότι η εκείνη δεν τον αγαπά, δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, ενώ παλαιότερα τον είχε χτυπήσει ο πατριός του. Δυστυχώς, δεν δεχόταν την ψυχολογική στήριξη».
  
Οι αιματηρές επιθέσεις και η απόδραση από το γραφείο των καθηγητών

Στις καταθέσεις τους, καθηγητές και αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το σκηνικό του τρόμου λεπτό προς λεπτό, όπως ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους. Εικόνες άγριες, που από θαύμα δεν κατέληξαν σε λουτρό αίματος… Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν λίγα λεπτά πριν από τις έντεκα σήμερα το πρωί.
Το εφιαλτικό σκηνικό στήθηκε στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου επί της λεωφόρου Κηφισίας 213. Ο 18χρονος Μιχάλης εμφανίζεται στο προαύλιο έχοντας στην πλάτη του κρυμμένο ένα ξίφος. Χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κάποιος λόγος, το βγάζει και αρχίζει να επιτίθεται σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Ολοι όσοι τον αντίκρισαν, έκαναν λόγο για έναν νέο που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, αποφασισμένο να κάνει κακό… Οπως λένε, ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά του ήταν υπάλληλος καθαριότητας του δήμου. Ο Πολωνός τον πλησιάζει και στη συνέχεια προσπαθεί να τον χτυπήσει. Ο υπάλληλος καταφέρνει να ξεφύγει, όμως από τη μανία του δεν ξεφεύγει η φύλακας του σχολείου, που της επιτίθεται και την τραυματίζει στο χέρι. Στη συνέχεια, ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και κατευθύνεται στο γραφείο του διευθυντή.
Χωρίς να πει κουβέντα, τον πλησιάζει και επιχειρεί να τον χτυπήσει με το σπαθί στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στον λαιμό. 

«Καθηγητές πρόλαβαν να τον κλειδώσουν στο γραφείο όμως αυτός κατάφερε να ξεφύγει… Πλησιάζει το παράθυρο, αρπάζει την ελληνική σημαία και τη σκίζει και στη συνέχεια χρησιμοποιεί την υδρορροή για να δραπετεύσει», περιγράφει ο διευθυντής του σχολείου και προσθέτει: «Στη συνέχεια φεύγει τρέχοντας στο γυμνάσιο, κατεβάζει την ελληνική σημαία και αρχίζει να φωνάζει».
Ομως δεν σταμάτησε εκεί… Οπως περιγράφουν συμμαθητές του, η τρελή εισβολή συνεχίστηκε και στο κτίριο του δημοτικού σχολείου. Ο Πολωνός, σε κατάσταση μανίας, κατεβάζει τη σημαία, βγάζει τα ρούχα του και τυλίγεται βγάζοντας ακατάληπτες κραυγές

Αστυνομικοί της ομάδας "ΔΙΑΣ" που έφτασαν στο σημείο, όρμησαν πάνω του και του πέρασαν χειροπέδες προτού προλάβει να αντιδράσει. Από θαύμα δεν υπήρχαν θύματα, ενώ η φύλακας και ο υποδιευθυντής μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Σε βάρος του 18χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου