20/11/11

Γ. Καρατζαφέρης: "Θα κάνω αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα την έκτη δόση"

"Θα κάνω αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα τα χρήματα της έκτης δόσης", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους της τρόικας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις και από το κόμμα του...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντησή του με την τρόικα είχε ως αντικείμενο τις έγγραφες διαβεβαιώσεις από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για την τήρηση των συμπεφωνημένων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών της, με βάση τη συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισαν ότι η Ευρώπη θα επιμείνει την ανάγκη έγγραφων διαβεβαιώσεων ως όρο προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της έκτης δόσης.
Μετά από τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της συμφωνίας και τόνισε ότι "είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης από την επιστολή τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Σαμαρά και την κατάθεση της δικής μας άποψης".
Τα πράγματα είναι ανελαστικά, είπε, και τόνισε ότι "πρέπει να βρούμε τρόπο συννενόησης σε αυτό τον τομέα ώστε τα θέματα να διευθετηθούν εγκαίρως για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας".
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται τα χρήματα της έκτης δόσης για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, και τόνισε πως εάν εξαρτηθεί απο τον ίδιο - αναφερόμενος εμμέσως στην ενδεχόμενη υπογραφή του σε έγγραφη διαβεβαίωση - τότε θα κάνει "αυτό που πρέπει".
Εν τω μεταξύ, σύφμωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου του ΛΑΟΣ, δεν θα σταλεί καμία επιστολή προς τους κοινοτικούς εταίρους και πιστωτές της χώρας.
Οπως είπε, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, θα απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον ελληνικό λαό, μέσω του κομματικού εντύπου, στην οποία θα εξηγεί τις απόψεις του, και τις θέσεις του κόμματός του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου