9/6/12

ΗΠΑ: Δύο εισαγγελείς επικεφαλής της έρευνας για τις διαρροές απορρήτων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ ανέθεσε χθες σε δύο ανώτατους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ηγηθούν των ερευνών για τις διαρροές απόρρητων πληροφοριών για θέματα που...

άπτονται της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, εν μέσω αντεγκλήσεων και κατηγοριών πως αυτές έγιναν από το Λευκό Οίκο για να ενισχυθεί η εικόνα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Ο Χόλντερ ανέφερε ότι οι εισαγγελείς Ρόναλντ Μάχεν Τζούνιορ από την Ουάσινγκτον και ο Ροντ Ρόζενσταϊν από το Μέριλαντ θα μπορούν να ασκήσουν διώξεις «για τα ποινικά αδικήματα που θα αποκαλυφθούν ως αποτέλεσμα της έρευνάς τους».
«Η αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών χωρίς άδεια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια αυτής της χώρας και όλους τους Αμερικανούς και δεν θα γίνει ανεκτή», ανέφερε ο Χόλντερ.
Στα απόρρητα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μέσω διαρροών στα ΜΜΕ περιλαμβάνονται πληροφορίες για τις επιχειρήσεις "κυβερνοπολέμου" των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, για την διαδικασία στοχοθέτησης ισλαμιστών και για την δράση ενός διπλού πράκτορα στην Υεμένη.
Το ζήτημα απασχολεί πλέον την προεκλογική εκστρατεία, καθώς ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, ειδικά ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, καταγγέλλουν ότι οι διαρροές έγιναν με μικροπολιτική σκοπιμότητα ώστε να ενισχυθεί το προφίλ του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία το Νοέμβριο.
Ο Ομπάμα απέρριψε την κατηγορία σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι τον «προσβάλλει» και προσθέτοντας πως δεν θα «έπαιζε» ποτέ με θέματα ασφαλείας.
Ερευνα για τις διαρροές διεξάγει ήδη το FBI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου