7/11/11

Για να δούμε, θα μπει κανείς φυλακή;...


Ως ύποπτος για βαρύτατα κακουργήματα θα  δώσει εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την "Proton Bank"...
υπόθεση που στη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι σκάνδαλο μεγατόνων. Επίσης, από το γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γ. Δραγάτση, θα περάσουν και έξι μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του Δ.Σ. της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα για τα οποία καλούνται ως ύποπτοι και οι επτά, είναι  «εγκληματική οργάνωση», «απάτη σε συνδυασμό με το νόμο  περί καταχραστών δημοσίου» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». 
Και ενώ ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επεδίωξε να επιστρέψει 51 εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση (το ζήτημα αυτό ακόμα δεν έχει κλείσει), φαίνεται ότι τελικά οι δικαστικές αρχές εντόπισαν "τρύπα" που φτάνει στα 700 εκατομμύρια ευρώ, την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της τράπεζας (το 2010). Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα φέρονται ότι δόθηκαν σε μορφή δανείων προς «εταιρίες αμέσου ή εμμέσου επιρροής του κ. Λαυρεντιάδη».
Οι σχετικές κλήσεις εστάλησαν και μετά τις εξηγήσεις που θα δώσουν οι επτά, στο στόχαστρο του εισαγγελέα θα μπουν και άλλοι εμπλεκόμενοι, ο αριθμός των οποίων μπορεί και να ξεπεράσει τους είκοσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου