22/11/11

Οργιάζουν οι τηλεφωνικές υποκλοπές!

Μαγνητοφωνάκια σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και πλήθος άλλων υποκλοπών διαπίστωσε σε διάφορους ελέγχους της η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με όσα είπε ο προϊστάμενός της, Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, στα μέλη της Βουλής...
στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσαν στην επιτροπή "οι εισαγγελικές διατάξεις για άρση του απορρήτου τα έτη 2010 - 2011 έχουν υπερδιπλασιαστεί", παρά ταύτα ο κ. Λαμπρινόπουλος παραδέχθηκε ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ.
Αναλυτικά, είπε: «Επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ, μας έδειξε ένα βαλιτσάκι και είχαμε πει ότι αν αυτός είναι ο εξοπλισμός τότε η ΕΥΠ είναι φτωχή. Η ΕΥΠ πρέπει να έχει ένα καλύτερο εξοπλισμό για να παίξει το ρόλο της. Δεν διαπιστώσαμε κάτι επιλήψιμο στον έλεγχο στην ΕΥΠ.
Ψάξαμε και το βαλιτσάκι και τον σκληρό δίσκο που περιέχει. Όμως δεν νομίζω ότι η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο της ΕΥΠ δηλαδή που είναι εγκατεστημένη και άλλα. Εγώ δέχομαι ότι αυτό που μου έδειξε η ΕΥΠ αυτό έχει δηλαδή το βαλιτσάκι και κάτι χειροκίνητα συστήματα".
Για τις ταχυδρομικές μεταφορές, ο κ. Λαμπρινόπουλος είπε ότι μετά το τραγικό συμβάν με την έκρηξη δέματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον θάνατο του αστυνομικού έστειλε επιστολή στα υπουργείο Μεταφορών επισημαίνοντας τα νομοθετικά κενά και πως πρέπει να προβλεφθεί ρύθμιση που θα λέει ότι σε περιπτώσεις που δέματα κρίνονται ύποπτα πρέπει να ανοίγονται. Ομως, έως σήμερα το υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί».

News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου