9/11/11

Κύκνειο άσμα - διάγγελμα Γιώργου Παπανδρέου


«Η νέα κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη όλων μας και πιστεύω ότι η επιλογή είναι ιδιαίτερα θεσμική και ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα αισιοδοξίας...
στους Ελληνες. Με τον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς οι Ελληνες ξέρουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ξέρουμε να αγωνιζόμαστε.
Είμαι περήφανος που καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια. Ακόμα και με αστοχίες, αποφύγαμε τη βέβαιη χρεοκοπία. Οι αλλαγές που πετύχαμε είναι βάση για τη νέα κυβέρνηση που αναλαμβάνει. Για το εθνικό συμφέρον δεν λογαριάζω καμία καρέκλα, κανένα πολιτικό κόστος. Σε κάθε μου ταξίδι, την Ελλάδα την κουβαλώ στην καρδιά μου. Για μένα η Ελλάδα, ως Έλληνας της διασποράς, ήταν και είναι επιλογή και πυξίδα και όραμα».
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι δούλεψαν για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Τους συνεργάτες μου αλλά και τον ελληνικό λαό. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς. Χάρη σε εσάς η Ελλάδα κέρδισε χρόνο για να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους μας. Χάρη στις δικές σας προσπάθειες η Ελλάδα εξακολουθεί να ελπίζει. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον νέο πρωθυπουργό και στην κάθε κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου