28/10/11

Η κυβέρνηση εφαρμόζει όσα εξήγγειλε, κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας; Υπηρετεί το λαό;

Με τη (δική μας) επισήμανση ότι οι εκλογές πράγματι γίνονται κάθε τετραετία, ακριβώς για να μπορεί η όποια εκλεγμένη κυβέρνηση να εφαρμόζει όσα εξαγγέλλει ώστε να ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με το αίσθημα και τις προσδοκίες της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των πολιτών που υποτίθεται ότι ΥΠΗΡΕΤΕΙ, διαβάστε τη νεότερη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για όσα έγιναν...
στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα επεισόδια στις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο Κάρολος Παπούλιας, λοιπόν προέβη το απόγευμα στην εξής δήλωση:
"Οσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν τον δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;".
Οσο για τα γεγονότα στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο Κάρολος Παπούλιας, επεσήμανε: "Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο. Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών, αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου