14/11/11

Στο στόχαστρο οι μεγαλοφοροφυγάδες

Προχωρά την έρευνά του για τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με στόχο να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες για τους οποίους θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Συγκεκριμένα, ο κ. Πεπόνης έχει ήδη έχει αποστείλει αίτημα τόσο στη ΦΑΕ όσο και στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων...
προκειμένου να του αποστείλουν λίστες με εταιρείες οι οφειλές των οποίων προς το Δημόσιο υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.
Η παραγγελία σχετίζεται με τον έλεγχο που διενεργεί στα στοιχεία που του απέστειλε πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών για 14.700 περιπτώσεις φοροδιαφυγής, που ανά περίπτωση τα χρέη τους υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώΟ κ. Πεπόνης επιθυμεί με τις παραγγελίες του προς τη ΦΑΕ για τις Ανώνυμες Επιχειρήσεις αλλά και τη ΔΟΥ Κηφισιάς -όπου και η έδρα πολλών εταιριών- να επικαιροποιήσει τη λίστα που έχει στα χέρια του και να ξεχωρίσει τις περιπτώσεις για τις οποίες δεν έχει γίνει ρύθμιση ή δεν υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα, ώστε να εντοπιστούν οι οφειλέτες εκείνοι, πρόσωπα ή εταιρίες, για τους οποίους θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Το συνολικό χρέος, φυσικών και νομικών προσώπων, που οφείλεται στο Δημόσιο υπολογίζεται ότι φτάνει τα 41 δισ. ευρώ και ο αριθμός των οφειλετών φθάνει τις 900.000.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου