10/11/11

Δίωξη σε Νικοπολίδη, Αντωνιάδη και Σημαιοφορίδη!
Ποινική δίωξη κατά των Αντώνη Αντωνιάδη, Αντώνη Νικοπολίδη και Λάκη Σημαιοφορίδη, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών, μετά την προσφυγή του Βασίλη Μπλέτσα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα διεκδικεί 101.523 ευρώ από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΤ)...
και έτσι οι τρεις πρώην πρόεδροι του συνδικαλιστικού οργάνου αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της πλαστής βεβαίωσης με σκοπό τη βλάβη άλλου και της παράβασης καθήκοντος.
Το 2004 ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης και αρκετοί ποδοσφαιριστές προσέφυγαν στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα. Ανάμεσα σε αυτούς ο Μπλέτσας, νυν παίκτης της Καλαμάτας. Οι παίκτες δικαιώθηκαν και ο τότε υφυπουργός αθλητισμού αποφάσισε να καταβληθούν τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του ΟΠΑΠ. Ο οργανισμός έδωσε τα χρήματα στον ΠΣΑΠ και ο σύνδεσμος τα μοίρασε στους ποδοσφαιριστές.
Ωστόσο, ο Βασίλης Μπλέτσας, παρότι κατέθεσε τις βεβαιώσεις της ΕΠΟ ότι του οφείλονται 101.523 ευρώ, δεν βρισκόταν στις σχετικές λίστες του ΠΣΑΠ για τους παίκτες στους οποίους πρέπει να καταβληθούν χρήματα. Έτσι δεν πήρε ποτέ το ποσό και προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια. Δικαιώθηκε και η Εισαγγελία εφετών άσκησε ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Αντώνη Αντωνιάδη "για την πράξη της πλαστής βεβαίωσης παρ' υπαιτίου σκοπούντος να βλάψει παράνομα άλλον". Κατά των επόμενων προέδρων, Αντώνη Νικοπολίδη και Λάκη Σημαιοφορίδη, ασκήθηκε δίωξη για "πράξη παράβασης καθήκοντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου