7/11/11

Γελάτε, γιατί...

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το μυαλό μας μπορεί αποτελεσματικά να επικεντρωθεί και να συγκεντρωθεί συνεχώς έως και 25 λεπτά. Οχι παραπάνω. Κατόπιν χρειάζεται επανεκκίνηση. Διαβάστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να «ανανεώσετε» το μυαλό σας…
Μετά από 25 λεπτά λοιπόν, αρχίζει το μυαλό να «περιφέρεται γύρω-γύρω». Η ψυχική εξάντληση είναι τόσο επικίνδυνη όσο και σωματική εξάντληση...
Ατομα που ασχολούνται με ορισμένα επαγγέλματα όπως οι συγγραφείς και οι μηχανικοί των οποίων οι θέσεις εργασίας απαιτούν πολλές σκέψης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό σε τακτική βάση. Σε μια αγχωτική κατάσταση είναι συχνά απαραίτητο να «ανανεώσετε» το μυαλό σας και να επαναλάβετε τη βαθμονόμηση σε όλες τις λειτουργίες του.
Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για να «ανανεώσετε» το μυαλό σας και να το επανεκκινήσετε:
1. Μουσική: Η ήρεμη μουσική είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική σας ηρεμία.
2. Ασκηση: Μία βόλτα είναι ακόμα μια παλιά αγαπημένη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους. Η τακτική, μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα είναι ένας καλός «μηχανικός» για τον εγκέφαλό μας. Η φυσική άσκηση διεγείρει και ανανεώνει το μυαλό σας εκτός από όλα τα άλλα οφέλη της.
3. Γέλιο: Το γέλιο είναι όντως το καλύτερο φάρμακο για την ανία. Μοιάζει πολύ με την άσκηση, γιατί το γέλιο και το χιούμορ απελευθερώνουν ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση και την αίσθηση της ευεξίας. Γι’ αυτό, παρακολουθήστε κάτι διασκεδαστικό στην τηλεόραση ή διαβάστε ένα βιβλίο με ανάλαφρο περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου