16/11/11

Απόστολος Κακλαμάνης στη Βουλή: "Ελεγχόμενα ΜΜΕ, κέντρα και παράκεντρα και σφογκοκωλάριοι"


Σφοδρή επίθεση «στα οικονομικά συμφέροντα» που, όπως ανέφερε, δεν ήθελαν τους δύο αρχηγούς με παράλληλο λόγο για «κέντρα και παράκεντρα εντός και εκτός Βουλής»...
εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο Απόστολος Κακλαμάνης το βράδυ της Τρίτης στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ο κ. Κακλαμάνης, σε μία εξαιρετική του ομιλία (που, ενώ μπορεί, δυστυχώς δεν το κάνει συχνά) έκανε λόγο για «ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης» και για «σφουγγοκωλάριους» που έγραφαν ψευδώς, όπως είπε, ότι «50 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και 50 από τη ΝΔ έβαζαν τάχα βέτο για την επιλογή του προέδρου της Βουλής».
Μάλιστα. απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανέφερε: «Κύριε πρωθυπουργέ σας εξέθεταν εν πλήρη αγνοία σας όταν επί τέσσερις μέρες αναφέρονταν σε εσάς ενώ ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε ο κ. Σαμαράς όπως γνωρίζετε, είχαν επικοινωνήσει μαζί σας, διότι το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ ελέγχονται από τα δανεικά και αγύριστα των τραπεζών».
«Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όχι μόνο για το σύνολο των μελών της αλλά και ειδικά για τον πρωθυπουργό για το ήθος, την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τις καταβολές του», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για απαράδεκτους υπαινιγμούς για το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Κακλαμάνης, αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του πρωθυπουργού, αποκαλύπτοντας ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, από τους οποίους ζήτησε και πήρε γραπτά τις προτάσεις τους για τα όσα είχαν συμφωνηθεί να εφαρμοστούν.
Παράλληλα, μίλησε για «πραγματική ειλικρίνεια» του κ. Σαμαρά ως προς το πρόσωπό του, ευχαριστώντας τον θερμά για την τιμή αυτή, ενώ συμπλήρωσε: «Παρά τα όσα λένε οι βουλευτές του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς πίστευε και πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί. Πιστεύω όμως ότι η νέα κυβέρνηση υπονομεύεται από την πρώτη ώρα της συγκρότησής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου