21/11/11

"Απαραίτητη η υπογραφή Σαμαρά" λένε οι Βρυξέλλες

Ολι Ρεν, Αντώνης Σαμαράς
H Eυρωζώνη εξακολουθεί να αναμένει έγγραφες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας σχετικά με την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, επανέλαβε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν...

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Αμαντέου Αλταφάζ σημείωσε ότι στόχος αυτών των δεσμεύσεων, είναι η διαβεβαίωση των χωρών μελών της ευρωζώνης ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της, ανεξάρτητα από το τί θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, σε σχέση με τις προσεχείς εκλογές. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα εξαρτάται από τη διεθνή οικονομική βοήθεια που λαμβάνει και τόνισε ότι η χώρα μας χρειάζεται, εντός του Δεκεμβρίου, την καταβολή της 6ης δόσης, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τον αντιπρόεδρο Ολι Ρεν, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί είπε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, η εκταμίευση της 6ης δόσης, το νέο πρόγραμμα ευρωπαϊκής αρωγής αλλά και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Μπαγί τόνισε ότι η παροχή έγγραφων δεσμεύσεων είναι όρος για την καταβολή της 6ης δόσης, ενώ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι ελληνικές αρχές θα παράσχουν τις απαιτούμενες δεσμεύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου