4/12/11

Δεν θα καταστραφεί ο κόσμος σε έναν χρόνο από σήμερα!

Είπαμε κι εμείς...
Εάν ετοιμαζόσασταν για την καταστροφή του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012, μάλλον θα  απογοητευθείτε, καθώς τώρα οι ερευνητές των Μάγια υποστηρίζουν ότι το ημερολόγιο που χρησιμοποιούσε ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια, δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου...
Μία νέα ανάγνωση μιας επιγραφής των Μάγια που αναφέρει την ημερομηνία 2012, υποδηλώνει ότι αναφέρεται στο τέλος μιας ημερολογιακής εποχής και όχι σε μία αποκάλυψη, δηλώνει ο ερευνητής κωδικών των Μάγια, Σβεν Γκρονεμέγιερ.
Η ημερομηνία ήταν «αντανάκλαση της ημέρας της δημιουργίας», προσθέτει ο ερευνητής, ο οποίος επισημαίνει, επίσης, ότι η ημερομηνία αυτή σηματοδοτούσε για τους Μάγια την επιστροφή ενός θεού τους, του Μπόλον Γιόκτε, Θεού της δημιουργίας και του πολέμου, ο οποίος αναμενόταν να «επιστρέψει» το 2012. 
Ο Σβεν Γκρόνεμεγιερ, δήλωσε ότι η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου περίπου 400 ετών, στις οποίες ήταν χωρισμένο το ημερολόγιο των Μάγια.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, ανέφερε ότι οι φήμες περί ενός καταστροφικού γεγονότος στα τέλη του Δεκέμβρη του 2012 αποτελούν δυτική παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, μόνο δύο από τα 15.000 καταγεγραμμένα κείμενα αναφέρουν την ημερομηνία 2012 και κανένα από αυτά δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου. «Η δυτική μεσσιανική σκέψη έχει διαστρεβλώσει την κοσμοθεωρία των Μάγια», ανέφερε ανακοίνωση του Ινστιτούτου

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/12/11 22:28

    KATAΡΧΗΝ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΧΡΗΣΤΙΑΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/11 17:52

    Σωστά. Αλλά η ημερομηνία αυτή λέγεται ότι έχει προβλεφθεί κατόπιν εποεξεργασίας και με βάση το χριστιανικό ημερολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή