22/11/11

Διαμαρτύρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα και τώρα κατηγορείται για πορνογραφία...

Γυμνοί ποζάρουν σήμερα στο διαδίκτυο δεκάδες Κινέζοι ακτιβιστές σε ένδειξη υποστήριξης προς τον διαφωνούντα καλλιτέχνη και πολιτικό ακτιβιστή που διαμαρτύρεται για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΚίναΑι Γουέι Γουέι, ο οποίος...
διώκεται για πορνογραφία. "Το γυμνό δεν είναι πορνογραφία", είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας που δημιούργησαν οι υποστηρικτές του Γουέι για να αναρτήσουν τις γυμνές φωτογραφίες τους.
Πολλές από τις φωτογραφίες δε φέρουν ονόματα, αλλά ο ακτιβιστής Σου Γιου Τονγκ είναι μεταξύ εκείνων που έβαλαν το όνομά τους στις φωτογραφίες τους, ενώ σε μια φωτογραφία εμφανίζονται γυμνοί περίπου 100 υποστηρικτές του Αϊ.
Η εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται μετά τις πληροφορίες ότι η αστυνομία ανέκρινε έναν από τους συνεργάτες του Αϊ για τη φωτογραφία του "Μια τίγρης, οχτώ στήθη", στην οποία εμφανίζεται γυμνός να κάθεται ανάμεσα σε τέσσερις γυμνές γυναίκες.
"Νομίζω ότι είναι απλώς μια δικαιολογία για να περιορίσουν την ελευθερία μου", δήλωσε ο 54χρονος Αϊ, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του έτους στο αεροδρόμιο του Πεκίνου και τέθηκε υπό κράτηση για 81 ημέρες. Τον Ιούνιο αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Ο ίδιος συνεργάστηκε με Ελβετούς αρχιτέκτονες ως καλλιτεχνικός σύμβουλος στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
Στις αρχές του μήνα η εφορία του Πεκίνου ζήτησε από τον Αϊ να καταβάλει 15 εκατομμύρια γιουάν (2,4 εκ. δολάρια) σε πρόστιμα και απλήρωτους φόρους της εταιρίας του Fake Studio.
Πολλοί υποστηρικτές του Αϊ δώρησαν χρήματα για να τον βοηθήσουν να πληρώσει τους φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου