16/11/11

Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να στερηθείτε

Περικοπές, μειώσεις μισθών, πρόσθετοι φόροι. Τα πράγματα είναι δύσκολα και η πολιτική σκηνή σίγουρα δεν βοηθάει. Μέχρι στιγμή κανείς δεν μπορεί να μας δώσει καμία λύση για το μέλλον της οικονομίας μας. Γι' αυτό ήρθε η ώρα να...
πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να βρούμε μόνοι μας τις τεχνικές που θα μας προσθέσουν μερικά ευρώ στον λογαριασμό μας. Δείτε πώς με μερικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Τι να το κάνω το σταθερό, όταν έχω κινητό
Και βέβαια μιλάμε για το τηλέφωνο. Ας παραδειγματιστούμε σε αυτό τουλάχιστον από την Αμερική όπου 1 στα 4 σπίτια διαθέτουν μόνο κινητό τηλέφωνο. Κάτι λογικό εάν σκεφτείς πως πλέον τα πακέτα κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ ανταγωνιστικά. Αμέσως βγαίνει από τα μηνιαία έξοδα ένα σοβαρό πάγιο. Κάντε την έρευνα σας.

Δωρεάν αναλήψεις
Ισως κάποιοι δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε παρατηρήσει πως εάν κάνετε ανάληψη χρημάτων από διαφορετική τράπεζα από αυτή που έχετε εκδώσει την κάρτα σας έχετε χρεώσεις μέχρι και πάνω από 1 ευρώ αναλόγως την τράπεζα. Για αυτό πάντα αναλήψεις από την τράπεζα σας.

Επανεξετάστε τα ασφάλιστρά σας
Μέχρι και 50 ευρώ ή και περισσότερα μπορεί να μειωθούν τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας. Κάνοντας μια έρευνα θα διαπιστώσετε ότι πλέον οι τιμές έχουν γίνει ανταγωνιστικές και στον τομέα της ασφάλισης που έχουν αναγκαστεί να κάνουν πιο οικονομικά πακέτα.

Συνδρομές που κοστίζουν
Εάν τα οικονομικά σας είναι στενά, σίγουρα σας ενδιαφέρει περισσότερο τι θα αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ, από το τι θα δείτε στην καλωδιακή τηλεόραση. Ακυρώστε τις συνδρομές σας ή επιλέξτε το οικονομικό πακέτο. Πλέον υπάρχει και το internet όπου μπορείτε να δείτε σχεδόν τα πάντα. Ακυρώστε επίσης συνδρομές που έχετε σε περιοδικά ή άλλα έντυπα και δείτε εάν μπορείτε να κανετε online συνδρομή που είναι σημαντικά πιο οικονομική .

Περιττές εκτυπώσεις
Εκτός του ότι έχει και οικολογική σημασία, οι εκτυπώσεις που κάνετε στο σπίτι έχουν και κόστος. Εκτός από το χαρτί, τα μελάνια μπορούν να σας κοστίσουν περίπου από 7-35 ευρώ. Τυπώνετε τα απολύτως απαραίτητα και πάντα να χρησιμοποιείτε το χαρτί και από τις δύο πλευρές.

Κλείστε τις συσκευές
Μην αφήνετε τις συσκευές σας – computer, εκτυπωτές, τηλεόραση, βίντεο – σε αναμονή γιατί μπορεί να χάνετε μέχρι και περίπου 25 ευρώ το χρόνο μόνο από αυτό. Όπου μπορείτε κλείνετε τις συσκευές από τον διακόπτη του off.

Κλείστε τη μηχανή
Αφήνοντας το αυτοκίνητο στο ρελαντί παραπάνω από 2 λεπτά καταλήγετε να έχετε κάψει όσο θα καίγατε διανύοντας 1,5 χιλιόμετρο. Έτσι 10 λεπτά αναμονής με την μηχανή ανοιχτή κοστίζουν περίπου 70 λεπτά του Ευρώ την ημέρα. Για αυτό μην νιώθετε άσχημα και φροντίστε να κλείνετε την μηχανή όταν πρέπει να περιμένετε για ώρα στην ουρά της κίνησης. Συν ότι δεν γεμίζετε τον αέρα με περιττά καυσαέρια.

Πηγή: www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου