22/11/11

Υπουργείο... Μετακομίσεων!

Πηγή: pireastime.gr
Μεταφέρεται το πάλαι ποτέ υπουργείο Ναυτιλίας, από την Ακτή Βασιλειάδη στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη. Και ενώ ο κόσμος καίγεται... στον Πειραιά έχει ξεκινήσει καυγάς...
μεταξύ υπουργών και υφυπουργού Ανάπτυξης για το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.Το σκηνικό «ξυπνά» μνήμες από τις κόντρες που είχαν ξεσπάσει το καλοκαίρι για το «εάν θα πρέπει να επανιδρυθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και να ενσωματωθεί σε αυτό το Λιμενικό Σώμα» και οδήγησαν στην παραίτηση του τότε αναπληρωτή υπουργού Χάρη Παμπούκη.
Από τη μια πλευρά οι υπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συμφώνησαν τη Δευτέρα στη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης που σχετίζονται με τη Ναυτιλία σε δύο παλιά κτίρια του πρώην ΥΕΝ στο κέντρο του Πειραιά.
Για την απόφαση ενημερώθηκε στο Λονδίνο όπου βρίσκεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας  Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσφορία του φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει ακόμη για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας. «Μονομερείς κινήσεις με τη συμμετοχή υπουργών του ιδίου κόμματος χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων εταίρων, υπονομεύουν την εθνική μας προσπάθεια», ήταν η δήλωσή του. Ο κ. Γεωργιάδης είχε τις προηγούμενες ημέρες έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Παπουτσή για το θέμα της στέγασης των γραφείων των υπηρεσιών Ναυτιλίας και αρνείτο να μετακομίσει σε άλλο κτίριο. Στο γραφείο του μάλιστα, από τη δεύτερη ημέρα της εγκατάστασής του τοποθέτησε πινακίδα με πολυτονικό σύστημα και φαινόταν να μην ήταν διατεθειμένος να αλλάξει κτίριο. Την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από τους ένστολους του λιμενικού να σταματήσουν τις μετακομίσεις από τον 3ο όροφο του κτιρίου «μέχρι να βρεθεί λύση μέσα από συννενόηση των δυο αρμόδιων υπουργείων».
Οπως έγινε γνωστό, κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών αποφασίστηκε όπως όλες οι υπηρεσίες του τομέα Ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης να μεταφερθούν σε κτίριο της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη -όπου ήταν η «έδρα» του παλιού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας- και σε κτίριο που στεγάζεται σήμερα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος στην οδό Τσαμαδού, στο κέντρο του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου