17/4/12

Απογοήτευση Μπαρόζο για τα σχέδια κρατικοποίησης της YPF

Την απογοήτευσή του για την απόφαση της Αργεντινής να εθνικοποιήσει το 51% της πετρελαϊκής εταιρείας YPF, η οποία ελέγχεται από την ισπανική Repsol, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο...

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ανακοίνωσε χθες τα σχέδια για κρατικοποίηση της YPF, προκαλώντας την αντίδραση σημαντικών εμπορικών εταίρων της χώρας.
«Υπογραμμίζουμε την ανάγκη για αμοιβαία συμφωνημένες λύσεις που δεν βλάπτουν το επιχειρηματικό περιβάλλον», δήλωσε ο Μπαρόζο σε δημοσιογράφους. «Γι' αυτό είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος για τη χθεσινή ανακοίνωση», είπε και κάλεσε τις αρχές της Αργεντινής να τηρήσουν τις διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις τους, «ιδιαίτερα αυτές που απορρέουν από μια διμερή συμφωνία για την προστασία των επενδύσεων στην Ισπανία».
«Ήμουν σε επαφή με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι για το θέμα αυτό» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη γνωστοποιήσει τις ανησυχίες της σχετικά με τις φιλοδοξίες των αρχών της Αργεντινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου