14/11/11

Απαξιώνει τα τοπικά προϊόντα η Lidl στον Βόλο


Με τα αγροτικά οχήματα και τα ζώα τους παρατάχθηκαν την Παρασκευή στον Βόλο, έξω από το υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ LIDL, στην οδό Λαρίσης, κτηνοτρόφοι της περιοχής, μετά το κάλεσμα της ΕΒΟΛ, που αφορά στην απομάκρυνση και απαξίωση των τοπικών προϊόντων...
από τη γερμανική αλυσίδα. Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, ο οποίος και ήταν ο «ιθύνων νους» της πρωτοβουλίας, «είναι αδιανόητο η εν λόγω αλυσίδα να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και να απαξιώνει τα τοπικά προϊόντα, ενώ την ίδια στιγμή αποκομίζει κέρδη από την τοπική κοινωνία. Δείχνει ασέβεια στο καταναλωτικό κοινό» και πρόσθεσε πως όλο το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση της αλυσίδας δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους.
Ο κ. Πρίντζος διευκρίνισε μάλιστα ότι «δεν πουλάμε ούτε τσαμπουκά, ούτε μαγκιά, ούτε αγριάδα. Εχουμε δίκιο και διεκδικούμε το αυτονόητο. Δεν χάλασε ο κόσμος εάν στους 5.000 κωδικούς βάλουν 20-30 με τοπικά προϊόντα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε βρήκε ανταπόκριση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας στις οποίες και σκέφτονται να ξεκινήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου