16/11/11

Χρεοκοπία και εκατοντάδες απολύσεις στα ΜΜΕ

Μπορεί τα ΜΜΕ στην πλειονότητά τους να πανηγυρίζουν για την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού, όμως το πρόβλημα για τα ίδια ως επιχειρήσεις, παραμένει.
Και δεν είναι άλλο από αυτό της ρευστότητας, λόγω της διακοπής χορηγήσεων των τραπεζικών δανείων, τη μείωση της κυκλοφορίας και των σοβαρών προβλημάτων στη διάθεση των διαφημιστικών κονδυλίων...
που υπάρχουν ακόμη, εξαιτίας του ζητήματος της "Leo Burnet". Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού για τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ και οι έλεγχοι από τη "Black Rock" στις τράπεζες και τα δάνεια που χορήγησαν στα media, φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος.
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχασε δύο χρόνια χωρίς να ρυθμίσει την αγορά. Το πρώτο διάστημα δεν ασχολούνταν σχεδόν κανείς με τα ΜΜΕ, στη συνέχεια ο Τηλέμαχος Χυτήρης συνέταξε ένα νομοσχέδιο για την ψηφιακή μετάβαση το οποίο όμως δεν κατατέθηκε ποτέ, αφού στη συνέχεια ο Ηλίας Μόσιαλος έστρεψε το ενδιαφέρον του στην ΕΡΤ, προαναγγέλλοντας σχέδιο συρρίκνωσης, που και αυτό δεν υλοποιήθηκε.
Τα Μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να κινούνται στην κόψη του ξυραφιού με το Alter να βρίσκεται στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, έχοντας σταματήσει να μεταδίδει ζωντανό πρόγραμμα και την «Ελευθεροτυπία» να διεκδικεί ένα δάνειο σωτηρίας με τους εργαζομένους της να είναι απλήρωτοι επί 3,5 μήνες. Το προηγούμενο διάστημα έκλεισαν εφημερίδες, όπως το ημερήσιο «Βήμα», η «Απογευματινή» και το κυριακάτικο «Veto» και προ διετίας ο «Ελεύθερος Τύπος», με προσωπική επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου. Από τότε τα πράγματα έχουν χειροτερέψει κατά πολύ και κοντά στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται και άλλοι μεγάλοι όμιλοι...Πηγή: www.mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου