14/11/11

Ανακύκλωση στα κινητά τηλέφωνα


Γνωρίζετε ότι ο χρυσός και άλλα πολύτιμα μέταλλα μπορούν να ανακυκλωθούν από το κινητό σας τηλέφωνο; Διότι ένας τόνος τηλεφώνων μπορεί να παραγάγει τουλάχιστον 280 γρ. χρυσού...
περίπου 140 γρ.λευκόχρυσου και παλλάδιου και 140 χιλιόγραμμα του χαλκού. Υπάρχει επίσης πλαστικό και γυαλί που μπορεί να ανακυκλωθεί.
Και όλο αυτό χωρίς τα υποπροϊόντα αποβλήτων της παραδοσιακής εξόρυξης χρυσού (και του καθαρισμού του).
Μιλάμε για τα βαριά μέταλλα και τις επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως το κυανίδιο, τα οποία χρησιμοποιούνται κανονικά ή παράγονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εξόρυξης και του καθαρισμού. Υπάρχει επίσης η γεωλογική διαταραχή - καταστροφή των δασών κλπ.
Η ανακύκλωση τηλεφώνων γίνεται σε  τεράστια κλίμακα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
Δυστυχώς για εμάς, το να προσπαθήσουμε να  εξαγάγουμε αυτά τα μέταλλα από το τηλέφωνο στο σπίτι, είναι πρακτικά αδύνατο.
Ο χρυσός, ο χαλκός και ο λευκόχρυσος, είναι πεπερασμένοι πόροι που θα εξαντληθούν σε μερικά έτη.
 Η ανακύκλωση τηλεφωνικών συσκευών, προσφέρει μια βιώσιμη επιλογή συντήρησης, καθώς επίσης και έναν σαφή θετικό αντίκτυπο στην προστασία του περιβάλλοντος.
Αυτά για να ξέρετε ότι οι καμπάνιες που κάνουν οι εταιρίες στα Μ.Μ.Ε. για το παλιό σας κινητό, δεν είναι πάντα μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και κάποιων μεγάλων πορτοφολιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου