14/11/11

Τα βρίσκει σκούρα η Μέρκελ στο κόμμα της και απειλώντας θέλει να δείξει άτεγκτη

Πριν από λίγο η Ανγκελα Μέρκελ κατέθεσε ΕΠΙΣΗΜΩΣ πρόταση για αποβολή από το ευρώ των ''απείθαρχων'' χωρών. Η Γερμανίδα Καγκελάριος προχώρησε στις απειλές της, αφού ''έβαλε'' στο σε εξέλιξη συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών θέμα εξόδου χωρών από την ευρωζώνη. Για τις κινήσεις της Μέρκελ μας...
είχε προϊδεάσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τη συνέντευξη του στη «Le Monde». Με σύνθημα του ''όποιος θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη θα πρέπει να το αποδεικνύει έμπρακτα'', ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας στήνει ''διπλωματικά'' στο εκτελεστικό απόσπασμα, λέγοντας :''Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις των πολιτών της Γερμανίας που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης όμως τις κατανοώ. Αλλωστε η σύγχυση που επικράτησε στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες τους παρέχει επιχειρήματα.. Η Γερμανία όπως και η Γαλλία θα κάνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αρκεί να το θέλει η Αθήνα και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της''.

Η ειρωνεία είναι πως την ώρα που οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες καλούνται να ψηφίσουν επί της πρότασης Μέρκελ, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Νόρμπερτ Βάλτερ, βροντοφωνάζει στη γερμανική κυβέρνηση ''Μην πιέζετε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ!''.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μοκροκομματικά τα κίνητρα της Μέρκελ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rheinische Post:'' Με τον τρόπο αυτόν η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος στους ψηφοφόρους της''. Ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά ότι «και» η Ελλάδα θα υπέφερε από τυχόν έξοδο «και» το ευρώ δεν θα γινόταν πιο ισχυρό.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου